[...] kefir – pod warunkiem, że nie jest to jedyne źródło białka), strączki. Tłuszcze – oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, jaja, tłuste mięsa i ryby, masło klarowane, smalec, orzechy, awokado. Czego unikać? „Dmuchanego” i paczkowanego pieczywa (najlepiej zapoznać się ze składem na etykiecie), słodyczy, żywności z barów szybkiej obsługi [...]
[...] kukurydzy). Dozwolone źródła białka: - mięsa, ryby, ptactwo (te gatunki tłustsze lepsze), jajka. Dozwolone źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek - masło - :D - olej kokosowy, - smalec... hm.. do czego mam do stosować? ;/ (naleśniki bym mogła zrobić ale chyba nie są wskazane) i wcale nie żartuję, proszę o porady :) - avokado, - oleje z nasion i [...]
[...] z octem balsamico) kolacja: węgle warzywa/owoce/zbożowe (np:kasza z warzywami i olejem roślinnym LUB owsianka na wodzie z owocami i orzechami) Do tego dodaje tłuszcze: smalec własnej produkcji, masło klarowane, oleje roślinne tylko na zimno (lniany/konopny/kokosowy/oliwa) Staram się unikać słodyczy ale średnio mi ostatnio idzie, dlatego [...]
[...] z oliwek extra light olej z orzechów makadamia olej kokosowy olej z awokado masło ghi olej z czerwonej palmy oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia tłuszcz zwierzęcy (łój, smalec) olej mct tran olej lniany omega3 orzechy o niskiej zawartości węgli; orzech laskowy orzechy brazylijskie orzech kokosowy orzech włoski orzech laskowy migdały [...]
[...] low carb, ale narazie jest to 160węglowodanów na dzień, ok 2.5 g białka i reszta tłuszcze. czy jedzenie jakichkolwiek tłuszczy jest zdrowe - chodzi mi o niepatrzenie, czy to smalec, czy wyświęcana oliwa :) ? gdzieś czytałem, że stosunek tych jedno-wielo nasyceniowych powinien być zbliżony do 1:1:1, nei wiem za bardzo jak to sprawdzić. w każdym [...]
[...] max 25g w ostatnim posiłku unikać węglowodanów Ostatnio też w jakim dzienniku przeczytałam aby nie smażyć na oliwie ( oliwe używac do sałatek.)? To co uzywac do smazenia? smalec, olej kokosowy? kurde troszke długi ten post, ale chciałam wszystko napisac chociąz i tak pewnie zapomniałam 50% tego co chciałam napisać. moje zdjęcia: Zmieniony [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
[...] Nie jem słodyczy (lody raz na dwa tygodnie), - Nie piję słodkich napojów, - W ogóle nie jem nabiału od 2 lat, - Jem każdy gatunek mięsa, nie boję się tłuszczu (jem masło, smalec, oliwe z oliwek, olej kokosowy, tłuste mięsa, awokado i orzechy), - Jem spore ilości warzyw. CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? Trzymam wagę. [...]
[...] białka po, czyli 2600 kcal. Dieta oparta o mięso, jaja, ryby, orzechy, ser żółty, dużo warzyw, głównie zielonych, owoce sezonowe z umiarem, oliwa, olej kokosowy, masło, smalec, produkty zbożowe bezglutenowe. Z łakoci to gorzka czekolada Wawel 90, śmietana 30% ubita z erytrytolem, omlet z truskawkami czy malinami, czerwone wytrawne wino, cola [...]
[...] ciężar, wolny ciężar. :)) Smażenie na oleju. Nie ma nic gorszego jak smażenie na tłuszczach nienasyconych, rak, prostata, obwisłe cyce.. wszystko razem!!! Do smażenia tylko smalec, olej kokosowy, inaczej się nie da kompletnie. Kuźwa KAŻDY program dla tzw. aktywnych czy zdrowo odżywiających się smaży na oliwie z oliwek lub oleju rzepakowym!!! Co [...]
[...] Tłuszcze: nasycone z powyższych źródeł w dużych ilościach są pozyteczniejsze i mniej szkodliwe niż tzw"zdrowe tłuszcze" w nadmiarze. Ich źródła w diecie:slonina, łój, smalec, olej kokosowy, masło, majonez. -glikogen powysilkowy jest uzupełniany z kwasu mlekowego -dlaczego skoro jest taka dobra nie jest popularna? "Bo się nie opłaca! "Mniej [...]
[...] ( warzywa, kasza gryczana, ryż brązowy, ryż basmati ) 1,9gT = 175g ( z tłustych mięs,ryb i jaj, olej lniany i rzepakowy, orzechy włoskie, migdały, śmietany, masło, boczek,smalec,olej kokosowy ) Najwięcej wegli bede dawał około treningowo przed i po (ostatni posiłek), trenuje wieczorami ok 18:30 3xtydz obecnie typową siłe 5x5 ale myśle żeby [...]
[...] - micha dopięta na 100% - z racji mojej endo natury, carb back loading na produktach beglutenowych, sporadycznie nabiał, baza to: wszelakie mięsa, ryby, jajka, oliwa, masło, smalec, olej kokosowy, podroby a z węglowodanów głównie ziemniaki, ryż, kasza gryczana/jaglana. Do tego spora ilość warzyw. Przy 4000 kcal zrzuciłem w 3 miesiące 8kg z niemal [...]
[...] ? Czy mogę być przypadkiem ze zbudowałem jakąś mase mieśniową na tej redukcji ? Moja dieta: 6 jajek "M" 450kal 90g tluszczy (smalec, olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek) 70% nasyconych 800kal Wątróbka kurczaka 330g 450kal Warzywa (pomidor [...]
[...] WW: ryż ,kasza jaglana i gryczana, ziemniaki, płatki owsiane i jaglane dużo bananów jabłek pomaranczy i gorzka czekolada TŁUSZCZE: olej kokosowy, olej lniany oliwa z oliwek, smalec, orzechy włoskie poniżej moje zdjęcia i jeden zrzut dzisiejszej michy także moje pytanie kieruje do fachowców z tego działu co robić dalej gdyż nie zależy mi jakoś [...]
[...] pokarmowego. Do obróbki termicznej tego typu często używamy tłuszczu – starannie należy wybrać jego rodzaj. Najlepiej do tego nadają się: olej kokosowy, rzepakowy, oliwa, smalec oraz masło klarowane. Niewskazane są natomiast: olej słonecznikowy, sojowy, z pestek winogron czy też lniany, który w zasadzie w ogóle nie nadaje się do obróbki [...]
[...] do czasu aż będą w miarę "mokre"(jednakże nie ma być to "zupa" z wiórków i wody). Dodajemy glicerynę i mieszamy 2. Michę z wiórkami instalujemy na kąpieli wodnej, dodajemy smalec z kokosów. Mieszamy do momentu połączenia składników. 3. Dosypujemy stopniowo odżywkę białkową, w międzyczasie mieszając naszą masę do uzyskania gładkiej konsystencji. [...]